even voorstellen


Mijn naam is Billie Achten-Banks. Ik ben ruim 16 jaar succesvol werkzaam als allround Human Resource Adviseur voor het MKB, grote en middelgrote Nederlandse organisaties en internationale ondernemingen.

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van managers en medewerkers bij personeelsvraagstukken, waaronder:
 • Functioneringsproblematiek
 • Ziekteverzuimtrajecten
 • Beoordeling & beloning
 • Werving & selectie
 • Loopbaanbegeleiding & herplaatsing
 • Reorganisaties, juridische- & ontslagtrajecten
 • Interpretatie van wetgeving (arbeidsrecht, cao, poortwachter)
 • Opzet en ontwikkeling van personeelsbeleid


De kracht van mijn werkstijl ligt in het verbinden van mensen en organisatiedoelen. Zo kan ik uw managers en medewerkers begeleiden in het verbeteren van hun arbeidsrelatie, wederzijdse verwachtingen en functioneren, waardoor er meer vitaliteit op uw afdeling(en) ontstaat. Daarbij coach ik uw managers zodat zij zelf beter in staat zijn het functioneren van uw medewerkers te sturen en te beoordelen.

Daarnaast kan ik u adviseren over het verbeteren of het opzetten van uw personeelsbeleid, personeelsbezetting, ziekteverzuim, arbeidsvoorwaarden, nieuwe wetgeving, etc. Mijn adviezen zijn efficiënt en constructief, doordat ik zowel kansen als knelpunten benoem. Ik ben een ‘denker die doet’ waardoor u direct rendement behaalt uit mijn ervaring en inzetbaarheid. Daarbij schakel ik probleemloos tussen operationele en strategische werkzaamheden en voel mij snel thuis in nieuwe werkomgevingen.

Wanneer u uw organisatie op personeelsgebied wilt verbeteren of tijdelijk wilt versterken, kunt u op interim-basis gebruikmaken van mijn professionele inzet. Dit kan ook indien uw organisatie qua omvang te klein is voor een eigen personeelsadviseur.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!


Billie Achten-Banks
Interim HR-professional

over billie

LinkedIn
 • “Ik heb je ervaren als een collegiale, enthousiaste en gedreven HR-adviseur die positief kritisch naar het functioneren van zichzelf en de organisatie kijkt. Je hebt een grote drive om processen en (onnodige) procedures te verbeteren en hier zelf ook actief mee aan de slag te gaan. Wat mij aanspreekt aan je manier van communiceren is dat je op een open manier benoemt wat je ziet en ervaart in de organisatie, met als doel om (samen) tot optimalisatie te komen. Door je ruime ...

  André Ten Barge
  HR-adviseur UMC St Radboud te Nijmegen
 • "Ik heb Billie ervaren als een HR-vrouw die een sterke band weet op te bouwen met het management dat ze ondersteunt en tegelijkertijd heel dicht bij de werknemers op de werkvloer staat zodat die haar ook vertrouwen. Dat is een mooie waardevolle combinatie! Daarnaast is Billie een prettig persoon om mee samen te werken en een goede 'uitpluizer'. Weet Billie niet hoe iets zit, dan zoekt ze net zo lang totdat het helder is."

  Henriëtte van der Vaart
  Operational Manager Océ Business Services
 • "Mijn eerste ontmoeting met Billie was tijdens een sollicitatiegesprek bij het UMC St Radboud. Opvallend was dat ze haar gesprek zeer goed had voorbereid en kritische vragen stelde. Zo heb ik haar ook leren kennen, nadat ze -uiteraard- werd aangenomen als personeelsadviseur bij het UMC. Zorgvuldig, professioneel, klantgericht en kritisch. Maar bovenal een heel prettige en behulpzame collega!"

  Martine Cornelissen
  P&O Adviseur Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen
 • “Als personeelsadviseur heb ik Billie ervaren als een open, laagdrempelige en adequate collega. Actief meedenkend en met voldoende expertise en ervaring om de functie prima uit te voeren. Naast deze aspecten heb ik Billie leren kennen als een ‘mensenmens’ wat haar duidelijk onderscheidend maakt van mijn vorige ervaringen met personeelsadviseurs.”

  Steven van Moorsel
  Hoofd Fysiotherapie Centraal, UMC St Radboud te Nijmegen
 • "Ik heb Billie leren kennen bij Feenstra Verwarming waar ze als interim HR-adviseur mijn tijdelijke collega was. Billie is servicegericht, pro-actief en heel kundig en professioneel. En niet onbelangrijk; gezellig en sociaal bewogen. Ik mis haar!"

  Ingrid Tervoort
  Casemanager Feenstra (Nuon/Vattenfall)
 • "Ik heb Billie leren kennen als een zeer plezierige en vakbekwame collega. Zij wist zich niet alleen snel in te leven in de organisatie, maar wist door haar houding en gedrag snel medewerkers aan zich te binden en hun vertrouwen te verdienen. Billie heeft laten zien dat ze een serieuze en zelfstandige HR-Business Partner is voor de lijn. Als HR-directeur heb ik nagenoeg geen omkijken gehad naar haar werk. Haar volgende opdrachtgevers zullen zeker net zoveel plezier aan haar ...

  Walter van de Waterbeemd
  Director HRM Vattenfall / Energy Related Services NL
 • "Ik heb de samenwerking met Billie als zeer prettig en betrouwbaar ervaren. Ze had altijd een luisterend oor. Mij heeft ze met een aantal zaken goed op weg geholpen. Kwamen we er samen niet uit aan de telefoon, dan kwam ze altijd langs. Billie verstaat haar vak goed; ik ben dus zeer tevreden over haar!"

  Adriaan Jansen
  Ketenmanager Feenstra Verwarming Tilburg
 • "Jij bent ruim een jaar werkzaam geweest voor ons bedrijf; in deze tijd heb ik jou leren kennen als een persoon die niet wegloopt voor problemen, maar ze oppakt. Je doet dit op een prettige manier en zorgt dat betrokkenen aangesloten blijven. Je informeert en adviseert. Mede door de samenwerking met jou heb ik een persoonlijke groei gemaakt in het managen van mijn personeel, waarvoor mijn dank!"

  Roland Smeding
  Ketenmanager Feenstra Verwarming Tiel
 • "Ik zou Billie als collega als volgt omschrijven: heel accuraat, gedreven en vasthoudend voor zowel de persoon in kwestie, als voor het bedrijf. Daarnaast vond ik jou gewoon een leuke meid waar ik het goed mee kon vinden en goed mee kon werken..."

  Pierre van Berkel
  Vestigingsmanager Feenstra Verwarming Tilburg
 • "Allereerst wil ik je bedanken voor de prettige samenwerking bij Feenstra. Ik heb je mogen ervaren als een open en directe collega die altijd het belang van anderen voorop stelt. Jammer voor de organisatie dat zo een gedreven persoonlijkheid haar werk niet verder kan afmaken. Ik wens je veel succes en sterkte in je nieuwe uitdaging en wellicht kruisen onze paden elkaar nog wel een keer!"

  Henk Raaijmakers
  Directeur AEK (Feenstra) Eindhoven
 • "Billie, je hebt binnen onze organisatie uitstekend werk geleverd als interim HRM-adviseur. Jouw kwaliteiten strekken zich uit over een breed HRM-vlak, variërend van beleidsontwikkeling tot advisering. Je hebt je onder meer diepgaand beziggehouden met ons externenbeleid. Het is me opgevallen dat je veel initiatief toont, een prima team player bent en daarnaast zeer zelfstandig kunt opereren. Je produceert snel en levert tegelijkertijd hoge kwaliteit. Afspraak is afspraak! ...

  Wim Papperse
  Directeur Bedrijfsvoering Instituut Fysieke Veiligheid
 • "Billie en ik hebben in 2013 intensief samengewerkt vanuit haar positie binnen het IFV. Ik heb haar leren kennen als een zeer gedreven, accurate en integere contactpersoon. Zij is zeer resultaatgericht. Wat haar mede typeert is de natuurlijk wijze waarop zij mensen met elkaar weet te verbinden. Een kwaliteit die binnen het HR speelveld van wezenlijk belang is. Billie is in staat op daadkrachtige wijze haar werkzaamheden te verrichten, commercieel te denken maar altijd te ...

  Saskia Aelbers
  Senior Accountmanager Randstad Payroll Solutions
 • "Billie heb ik het afgelopen jaar leren kennen als een zeer prettige collega en als een vakvrouw. Ze bijt zich vast in een dossier, schrijft daar heldere adviezen over, stuurt op concrete resultaten en borging van nieuwe werkwijzen of procedures. Ik denk bijvoorbeeld aan workshops die ze aan medewerkers heeft gegeven, waarin ze door haar vakkennis en manier van communiceren goed in staat was om ingewikkelde onderwerpen inzichtelijk en toepasbaar te maken voor 'niet HRM-ers'."

  Jos Lipman
  Hoofd HRM Instituut Fysieke Veiligheid
 • "Billie heeft van sep 2012 tot 1 nov 2013 bij de afdeling P&O van het IFV gewerkt. In 2012 stonden wij aan de vooravond van een reorganisatie en hadden wij dringend extra handen nodig. Omdat we een klein team zijn en intensief samenwerken, is het ook van belang dat een externe medewerker goed past en we weinig woorden nodig hebben om samen te werken. Van begin af aan was duidelijk dat Billie met haar expertise, haar werkwijze en haar persoonlijkheid een aanvulling was op ...

  Mirjam van Haaren
  Senior P&O-adviseur, Instituut Fysieke Veiligheid
 • "Billie en ik hebben korte tijd intensief samengewerkt en dat op heel aangename wijze. Billie had daarbij een helder beeld van de opdracht, werkte hard en had daarbij een scherp oog voor de tijdsklem verbonden aan de opdracht. Waren er obstakels, dan werden die op vaardige wijze genomen. Ik heb veel waardering voor de manier, waarop Billie in haar werk staat. Ze heeft een enorm verantwoordelijkheidsgevoel, werkt heel doelgericht met een groot doorzettingsvermogen. Daarbij is ...

  Felix Hartveld
  Senior HR-adviseur, Joulz (Eneco) te Rotterdam
 • "Begin 2015 heeft HiM Retail een groot deel van haar vestigingen overgedragen aan BCC. Overige vestigingen werden gesloten of overgedragen aan een andere ondernemer. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum werden gesloten. Ik heb Billie gevraagd mij te ondersteunen en na een korte tijd mijn functie over te nemen, omdat ik inmiddels een andere baan gevonden had. In een zeer hectische periode moesten bergen werk verzet worden. Billie hield echter het overzicht en ...

  Martijn Manders
  Voormalig Hoofd P&O, HiM Retail (Harense Smid) te Oss
 • "Billie Achten heeft ons geassisteerd in een bijzonder complexe situatie waarin ons bedrijf zich bevond. Him Retail was namelijk bezig met zowel een verkoop van bedrijfsonderdelen, als een bedrijfsbeëindiging, waarbij ruim 500 medewerkers dan wel onderdeel werden van een overname traject, dan wel hun arbeidsovereenkomst beëindigd zagen worden. In deze omgeving heeft Billie geholpen als Interim Manager Personeelszaken om al deze verschillende trajecten in goede banen te ...

  Marco van Herpen
  Adjunct Directeur HiM Retail (Harense Smid) te Oss
lees alle referenties